Stockholms Hästklinik – Teamet

Vi startade Stockholms Hästklinik 2019 och vi driver vår verksamhet på Wallstanäs Gård i Rosersberg utanför Stockholm. Med sitt perfekta läge utmed E4:an mellan Stockholm och Uppsala är kliniken lättillgänglig även för långväga patienter från ex Gävle, Enköping, Västerås, Södertälje, Nynäshamn och Norrköping. Vi är idag tre veterinärer och ett proffsigt team med lång erfarenhet av hästar både genom det veterinära yrket och som ryttare och hästägare. Vi arbetar dagligen med både sport- och hobbyhästar. Wallstanäs Gård ägs av familjen Rinman som utöver sin egen hästverksamhet även bedriver jordbruk på gården.

Emma Lindell Stockholms Hästklinik
Leg. vet

Emma Lindell

Emma har jobbat som veterinär med hästar i flera år, tidigare på Brunmåla Hästklinik. Hon har i huvudsak arbetat med hästens rörelseapparat med hältor, prestationsnedsättningar och ridutredningar. Hon har ett specialintresse för bilddiagnostik och hästens hov och individens optimala hovfunktion. Emma vidareutbildar sig inom ISELP (international socity equine locomotor apparatus) ett omfattande utbildningsprogram med fokus på bilddiagnostik. Hon har även gått flertalet andra vidareutbildningar efter veterinärexamen inom hud, hov, bilddiagnostik, sporthästmedicin och besiktningar. Emmas veterinära filosofi är att studera de bästa inom varje område och använda sig av de bästa bitarna. Det är också viktigt för henne att vara ”kompis” med hästpatienten och att det ska vara trevligt för alla på kliniken. Hon är själv ryttare även om inte speciellt aktiv de senaste åren och har tävlat JSM i fälttävlan. Emma har två hästar som jobbar som pensionerade tanter på Öland där hennes mamma bor. Här hemma har hon sambo och hund. Emma är FEI treating vet.

Leg. vet

Katarina Brunstedt

Kattas specialintressen är hältor, tänder och kiropraktik. Hon är en av 20 veterinärer i Sverige som har en examen i odontologi (hästtandvård) och får därmed göra avancerade åtgärder i hästens mun. Hon har även en internationell examen i veterinär kiropraktik. Katta praktiserade under sin veterinärutbildning för bl a Chris Johnston och vidareutbildar sig för närvarande inom ISELP (international socity equine locomotor apparatus) ett omfattande utbildningsprogram med fokus på hästens rörelseapparat och bilddiagnostik. Katta är diplomerad ridlärare och är mycket intresserad av helhetsbilden och samspelet mellan häst och ryttare. Med tanke på hennes breda bakgrund är hon väl lämpad att utreda ev ridproblematik och gör gärna ridprov som en del av en utredning. Katta är också ID-kontrollant. Sedan 2007 driver Katta och hennes familj en ridskoleverksamhet utanför Uppsala. Fritiden spenderas med man, barn och två katter. Får hon någon minut över försöker hon även hinna med att rida själv. Numer främst dressyr då hindren har börjat kännas allt högre.

Leg. vet

Caroline Frisch

Caroline (Carro) har arbetat som veterinär sedan sommaren 2019, först ett par månader på Distriktsveterinärerna i Vårsta, och sedan på Evidensia Hästkliniken Mantorp. Under hela utbildningen arbetade hon extra först på Mälaren Hästklinik, och följde sedan med Chris Johnston när han startade Scandinavian Equine Clinics. Carro har under flera år arbetat med Chris och Fia, som är djursjukskötare på kliniken, och är nu tillbaka på Wallstanäs. Under utbildningen har hon också hunnit med ett externship på en av Tysklands största hästkliniker, med bland andra landslagsveterinären Jan-Hein Swagemakers. Hon är särskilt intresserad av ortopedi och bilddiagnostik, och framförallt ridproblem/ridutredningar, men hon tackar inte nej till ett akutfall då och då. Carro har tidigare tävlat hoppning upp till 150 på häst, samt internationellt som ponnyryttare. Innan dess hade hon dessutom en kort karriär inom ponnygaloppen.

Fia Österholm Stockholms Hästklinik
Leg. dss

Fia Österholm

Fia är legitimerad djursjukskötare och har lång erfarenhet av yrket. Hon var först på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och efter det på Mälaren Hästklinik där hon bland annat arbetade med Chris Johnston som senare kom att bli en god vän och läromästare. När Chris 2016 startade Scandinavian Equine Clinics blev Fia en självklar del i teamet och de drog tillsammans igång verksamheten på Wallstanäs i de lokaler som vi arbetar i idag. Fia är särskilt intresserad av hältutredningar och hästens hela rörelseapparat. Hon är specialiserad på bandagering och sårvård och säger inte nej till ett spännande akutfall. Fia bor i Uppsala med sambo och erkänner att hon sörjer att dottern nyligen flyttat hemifrån. Fia arbetar hos oss 3 dagar i veckan.

Vet. ass/Marknadsansvarig

Emma Hallberg

Från hästjobb till marknadsföring och tillbaka igen. Efter 12 år på ett par marknadsavdelningar, först inom bygg på BOLIST och sen på hårvårdsföretaget Björn Axén, dök drömjobbet upp och nu kan Emma kombinera sina marknadsskills med det som ligger henne närmast om hjärtat, nämligen hästarna. En perfekt kombination, om du frågar Emma. Hästkunskaperna kommer från ett nästan livslångt hästägande och genom jobb på bland annat Lövsta Stuteri, Stjärnborg, där hon arbetade med både avel och tävlingshästar. Idag är Emma hästlös men hon drömmer om att i framtiden skaffa sig en dressyrkompis.

Vet. ass

Elin Hagman

Mer info om Elin kommer

Erika, Stockholms Hästklinik
Vet. ass

Erika Bergqvist

Erika jobbar extra hos oss och vi är särskilt glada att hon, trots att hon nu pluggar till sjuksköterska, har möjlighet att jobba tillsammans med Caroline på Equirehab, Kvicksund, varannan fredag. Innan hon bestämde sig för att börja plugga arbetade hon som djurvårdare/veterinärassistent tillsammans med Chris Johnston. Erika är inte bara en klippa inom två olika vårdyrken, hon är också en rutinerad tävlingsryttare. Hon är en inbiten hoppryttare och har tävlat sina hästar upp till 145-klasser.

Equine Ergonomist

Heléne Rylander

Heléne är utbildad Equine Ergonomist och naprapat för både människor och hästar. I sitt arbete använder hon sig av akupunktur, kiropraktik, laser och massage. Hon är dessutom utbildad sadelutprovare. Heléne behandlar ofta störningar i rörelseapparaten och arbetar tätt med vårt veterinära team vid exempelvis ridprov och misstänkta ryggproblem. Hon lägger stor vikt vid att se helheten; hästen, ryttaren och sadeln. Heléne finns hos oss på kliniken på måndagar och onsdagar (endast för behandling av hästar).

Martin Langner Hovslagare
Hovslagare

Martin Langner

Martin är utbildad i Tyskland och tog sin examen som hovslagare på universitetet i Hannover. 2009 gick flyttlasset till Sverige och idag arbetar han i sitt egna företag Langner Horsetec. Martin har lång erfarenhet av att arbeta nära veterinärer, vilket han gjort i både Tyskland och Sverige. Han vidareutbildar sig kontinuerligt för en av världens mest meriterade hovslagare, Stefan Wehrli, genom kursprogrammet Shoeing for Soundness. Detta utbildningsprogram fokuserar på optimal hovfunktion för arbetande hästar och vänder sig till både hovslagare och veterinärer. Martin är den enda Svenska hovslagare som är godkänd att jobba med WTS-skor, en specialsko framtagen av Stefan Wehrli. Martin finns på plats hos oss varje onsdag.