Stockholms Hästklinik – Teamet

Vi startade Stockholms Hästklinik 2019 och vi driver vår verksamhet på Wallstanäs Gård i Rosersberg utanför Stockholm. Med sitt perfekta läge utmed E4:an mellan Stockholm och Uppsala är kliniken lättillgänglig även för långväga patienter från ex Gävle, Enköping, Västerås, Södertälje, Nynäshamn och Norrköping. Vi är idag fyra veterinärer och ett proffsigt team med lång erfarenhet av hästar både genom det veterinära yrket och som ryttare och hästägare. Vi arbetar dagligen med både sport- och hobbyhästar. Wallstanäs Gård ägs av familjen Rinman som utöver sin egen hästverksamhet även bedriver jordbruk på gården.

Leg. vet

Emma Lindell

Emma har jobbat som veterinär i flera år, tidigare på Brunmåla Hästklinik. Hon har i huvudsak arbetat med hästens rörelseapparat med hältor, prestationsnedsättningar och ridutredningar. Hon har ett specialintresse för bilddiagnostik och hästens hov och individens optimala hovfunktion. Emma vidareutbildar sig inom ISELP (international socity equine locomotor apparatus) ett omfattande utbildningsprogram med fokus på bilddiagnostik. Hon har även gått flertalet andra vidareutbildningar efter veterinärexamen inom hud, hov, bilddiagnostik, sporthästmedicin och besiktningar. Emmas veterinära filosofi är att studera de bästa inom varje område och använda sig av de bästa bitarna. Det är också viktigt för henne att vara ”kompis” med hästpatienten och att det ska vara trevligt för alla på kliniken. Hon är själv ryttare även om inte speciellt aktiv de senaste åren och har tävlat JSM i fälttävlan. Emma har två hästar som jobbar som pensionerade tanter på Öland där hennes mamma bor. Här hemma har hon sambo och hund. Emma är FEI treating vet.

Leg. vet

Katarina Brunstedt

Kattas specialintressen är hältor, tänder och kiropraktik. Hon är en av 20 veterinärer i Sverige som har en examen i odontologi (hästtandvård) och får därmed göra avancerade åtgärder i hästens mun. Hon har även en internationell examen i veterinär kiropraktik. Katta praktiserade under sin veterinärutbildning för bl a Chris Johnston och vidareutbildar sig för närvarande inom ISELP (international socity equine locomotor apparatus) ett omfattande utbildningsprogram med fokus på hästens rörelseapparat och bilddiagnostik. Katta är diplomerad ridlärare och är mycket intresserad av helhetsbilden och samspelet mellan häst och ryttare. Med tanke på hennes breda bakgrund är hon väl lämpad att utreda ev ridproblematik och gör gärna ridprov som en del av en utredning. Katta är också ID-kontrollant. Fritiden spenderas med man, två barn och en katt. Får hon någon minut över försöker hon även hinna med att rida själv. Numer främst dressyr då hindren har börjat kännas allt högre.

Leg. vet

Jonna Martinsson

Jonna tog examen 2022 vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU-Uppsala) och har under studietiden jobbat på hästklinik både i Sverige och i Holland. Under sommaren 2021 jobbade hon som tillförordnad veterinär hos Distriktsveterinärerna Fjärdhundra. Jonna har flera områden som intresserar henne lite extra, så som hovar och hovslageri, biomekanik, funktionell anatomi, förebyggande arbete samt rehab av våra sporthästar. Allt för att kunna se till helheten vid en prestationsnedsättning. Bilddiagnostik är ytterligare ett område Jonna finner spännande och där hon kommer att fortsätta att vidareutbilda sig inom. Men sin erfarenhet av att rida olika typer av hästar sitter hon gärna upp vid ridprov om så önskas eller om det kan tillföra information till utredningen. Jonna har innan veterinärstudierna jobbat som beridare och tävlingsryttare i Nederländerna under fyra år. Under studietiden har hon fortsatt att tävla sina hopphästar, där den äldsta för närvarande går 140-klasser.
Jonna är en hästnörd ut i fingerspetsarna och hittar ständigt nya områden att nörda ner sig i. Hennes lediga tid går åt till att träna och tävla sina egna hästar och finns det tid åker hon gärna ner och hälsar på i Holland. Jonna är ansluten till ISELP (international socity equine locomotor apparatus).

Leg. vet

Sara Regårdh

Sara har pluggat till veterinär vid Köpenhamns Universitet i Danmark och tog sin examen i januari 2022. Under studietiden jobbade hon extra som djursjukvårdare på Universitetsdjursjukhuset för stora husdjur i Köpenhamn och genomförde dessutom två externships, ett i Sverige och ett i Holland. Under sommaren 2021 kom hon hem till Sverige och jobbade som tillförordnad veterinär vid Distriktsveterinärerna i Rimbo. Sara intresserar sig för hältor i alla dess former och är extra intresserad av bilddiagnostik. Hon är ansluten till ISELP (international socity equine locomotor apparatus). Under utbildningen i Danmark bodde Sara först på en islandshästgård och sedan på ett hopphäststuteri utanför Köpenhamn. Innan allt studerande jobbade hon i fem år som hästskötare/ryttare i USA, Holland, Italien och Sverige. Sara är dressyrtant men har ingen egen häst för tillfället, istället är hon en glad medryttare. Förutom hästar gillar hon att laga mat, vandra och mysa i soffan med sin hund Harry. Harry arbetar också på kliniken, som vaktis.

Vet. ass/Marknadsansvarig

Emma Hallberg

Från hästar till marknadsföring och tillbaka igen. Efter många år av jobb inom marknadsföring, dels på bygghandelskedjan BOLIST och på hårvårdsföretaget Björn Axén, dök chansen till ett nytt jobb upp och nu kan Emma kombinera sina marknadsskills med det som ligger henne närmst om hjärtat, nämligen hästarna. Hästkunskaperna kommer från ett nästan livslångt hästägande och genom jobb på bland annat Lövsta Stuteri, Stjärnborg, där hon arbetade med både avel, unghästar och tävlingshästar. Idag är Emma hästlös men hon drömmer om att i framtiden skaffa sig en lagom sansad dressyrhäst.

Vet. ass

Elin Hagman

Elin jobbar hos oss som djurvårdare och ekonomitant. Hon är utbildad ridlärare och har arbetat på ridskola i fyra år innan hon gick vidare för att arbeta på Mälaren Hästklinik som djurvårdare på deras vårdavdelning. Hon är särskilt intresserad av rehab och är en hejjare på att tömköra. Hemma på den nyinköpta gården har hon idag fyra egna hästar. Främst är det hopphästar som gäller men även ett dressyrsto finns med i familjen. Elin är, enligt henne själv, en framgångsrik tidsoptimist. Vi misstänker dock att hennes sambo inte alltid håller med. Elin är också pälsallergiker, men det ignorerar hon framgångsrikt.

Vet. ass

Elvira Sander

Elvira arbetar hos oss en dag i veckan som veterinärassistent. Tidigare i livet har hon bland annat jobbat på Djursholms Ridskola med allt från stallskötsel till ridning av busiga ponnyer. Somrarna har spenderats i Katrineholm där hon arbetat som lägerledare på ridläger. Elvira har även tagit en kandidatexamen i personalvetenskap. När hon inte är hos oss så pluggar hon flitigt för att bli jurist och fritiden ägnar hon mestadels åt att passa upp på sin dressyrhäst.

Vet. ass

Stephanie Holt

Stephanie arbetar hos oss som veterinärassistent och har arbetat med hästar på olika sätt i hela sitt liv. Både som anställd tävlingshästskötare på bland annat Lövsta Stuteri och med sitt eget företag där hon rider in, utbildar och rehabiliterar hästar. Stephanie har lastbilskort sedan 2015 och har kört många mil med häst i Europa. Hon har studerat entreprenörskap på högskolan i Nord-Trödelag i Norge, samt en kandidat i Kostvetenskap på Uppsala Universitet. Fritiden spenderar hon med att renovera sitt torp tillsammans med sin make, hunden Viggo och katten Yvonne.

Dummy Image
Vet. ass

Sofia Ahlqvist

Sofia jobbar hos oss som veterinärassistent. Som liten drömde hon om att bli veterinär men tyvärr tillbringades lite för mycket av skoltiden i stallet så istället fick det bli Hippologprogrammet och en kandidatexamen i Ridkonst och Hästutbildning. Efter 7 år som stallchef på Flyinge och ett antal år som tävlingsgroom både i Sverige och i Holland valde hon att vidareutbilda sig till Hovslagare och numera även Djurvårdare. Hon har också hunnit med ett par terminer på Sjuksköterskeutbildningen men där fanns visst inga hästar… Förutom studielån så samlar Sofia även på körkortsbehörigheter och är självutnämnd expert i att vända 12m lastbil i trånga tyska småstäder. Fritiden ägnas åt att umgås med syskonbarnen, inreda det nybyggda huset i Leksand och till att passa upp på katten Elsa. Någon egen häst finns inte i familjen för tillfället men ett hoppstammat stoföl står högst upp på önskelistan.

Equine Ergonomist

Heléne Rylander

Heléne är utbildad Equine Ergonomist och naprapat för både människor och hästar. I sitt arbete använder hon sig av akupunktur, kiropraktik, laser och massage. Hon är dessutom utbildad sadelutprovare. Heléne behandlar ofta störningar i rörelseapparaten och arbetar tätt med vårt veterinära team vid exempelvis ridprov och misstänkta ryggproblem. Hon lägger stor vikt vid att se helheten; hästen, ryttaren och sadeln. Heléne finns hos oss på kliniken ett par dagar i veckan (endast för behandling av hästar).

Martin Langner Hovslagare
Hovslagare

Martin Langner

Martin är utbildad i Tyskland och tog sin examen som hovslagare på universitetet i Hannover. 2009 gick flyttlasset till Sverige och idag arbetar han i sitt egna företag Langner Horsetec. Martin har lång erfarenhet av att arbeta nära veterinärer, vilket han gjort i både Tyskland och Sverige. Han vidareutbildar sig kontinuerligt för en av världens mest meriterade hovslagare, Stefan Wehrli, genom kursprogrammet Shoeing for Soundness. Detta utbildningsprogram fokuserar på optimal hovfunktion för arbetande hästar och vänder sig till både hovslagare och veterinärer. Martin är den enda Svenska hovslagare som är godkänd att jobba med WTS-skor, en specialsko framtagen av Stefan Wehrli. Martin finns på plats hos oss varje onsdag.